Bostadskonsult logo

Att hyra ut genom oss

Bostadskonsults kunder
Våra kunder är företag, institutioner och ambassader. De söker till sin personal både lägenheter och villor löpande, inom tull och i förort, möblerat/omöblerat, på kort och lång tid.

Hyresperioder
Förfrågas kortare hyresperiod än ett år, är det mest vanligt att det söks möblerade objekt. Om kunden tänkt stanna 2-3 år, har de vanligtvis med sig sitt egna bohag, och söker omöblerat.

Viktigt vid uthyrning
Vid uthyrning av hyresrätt/bostadsrätt är det viktigt att ni ansökt om tillstånd från hyresvärd/bostadsrättsförening att hyra ut.

Vi hjälper er med följande:
- Visning av er bostad tillsammans med er
- Upprättande av andrahands kontrakt (vi ser gärna en handling som styrker att ni äger bostaden samt ID handling)
- Avstående från besittning
- Utdrag ur hyreslagen
- Överlåtelse av diverse abonnemang
- Inspektion med skriftligt protokoll vid inflytt

Hyror
Bostadskonsult Relocation är medlem i Fastighetsmäklarnämnden och vi agerar opartiskt i vår rådgivning. Vi medverkar inte till att sätta hyror. Vid frågor gällande lagliga hyresnivåer kan ni få svar hos Hyresnämnden. Dom har även mycket information på sin hemsida www.hyresnamden.se

Visning och inflytt
Ofta kommer inte våra kunder och tittar på bostäder förrän mindre än en månad före inflytt. Detta kan kännas nervöst, men det brukar för det mesta lösa sig.
När ni väl överlämnar bostaden för uthyrning förväntas den vara väl flyttstädad med putsade fönster. Vi lämnar gärna referenser på bra städföretag.

Försäkringar och skatter
Vi rekommenderar att ni undersöker vad just erat försäkringsbolag har för regler vid andrahandsuthyrning. Vissa vill att du tecknar en tilläggsförsäkring samt att andrahandshyresgästen tecknar en ansvarsförsäkring.
Information gällande beskattningsregler kan ni läsa mer om på Skatteverkets hemsida, www.skatteverket.se

Om du hyr ut möblerat
Skriv en inventarieförteckning helst på engelska. Inventarieförteckningen skall undertecknas av både förstahandshyresgäst och andrahandshyresgäst/den boende vid inflyttning. Ta bort alla personliga tillbehör såsom kläder, böcker, tidningar, papper och prydnadssaker som du är rädd om. Samt töm kyl/frys och skafferi.

Om du hyr ut ett hus med tomt
Det måste klart specificeras i hyresavtalet vad som förväntas av andrahandshyresgästen när det gäller trädgårdsskötsel.

Instruktioner/skötselanvisningar
Det bör finnas tydliga instruktioner/skötselanvisningar helst på engelska hur vitvaror och andra hushållsmaskiner fungerar.

Uppsägning
Om förstahandshyresgästen vill återfå sin bostad den dag hyresperioden upphör måste skriftlig uppsägning göras direkt till andrahandshyresgästen/företaget tre månader före hyresperiodens sista dag, i annat fall förlängs hyresavtalets tills vidare. Förstahandshyresgästen kan inte säga upp andrahandshyresgästen före det datum som skrivs in i hyresavtalet.

Registrera din bostad
Vänligen registrera er bostad via uthyrningsformuläret här.
Eftersom vi är mycket ute och åker med våra kunder, har vi inte mycket kontorstid. Vi kontaktar er därför först när vi har en intressent som vill se er bostad.
När er registrering av er bostad gått igenom på vår hemsida, får ni en bekräftelse per mail.

Vi ser fram emot att få visa er bostad!

Registrera din bostad för uthyrning här!
@ 2012 All rights reserved Bostadskonsult Relocation Stockholm        +46 70 767 01 28           info@bostadskonsult.se Producerad av: Cubo Consulting